Druga fokus grupa projekta PAMETNI gradovi: potencijali i ograničenja budućeg Linijskog parka

Predstavnici 20 institucija  Partnerstva za urbane inovacije sastali su se 21. januara kako bi razgovarali o potencijalima i ograničenjima budućeg Linijskog parka na Dorćolu.

Vrlo stručno se diskutovalo o brojnim temama od značaja za ovaj prostor: problemu regulacije dela obale i nedostatku objekata zaštite od hiljadugodišnjih voda u zoni oko Kule Nebojša, postojanju prirodnih retenzija iz prošlosti i istorijske marine, zakonskoj obavezi arheoloških istraživanja i izrade konzervatorsko-restauratorskih projekata za bedeme Beogradske tvrđave, kulturnom potencijalu koje treba aktivirati, potrebi za istraživanjem zagađenosti zemljišta i (bio)remedijacijom, mogućnosti proširenja područja parka ka Adi Huji, prioritetima i projekcijama budućih kretanja, ograničenjima u definisanju sadržaja na javnim zelenim površinama, itd.

Sledeći skup biće otvoren za javnost, a održaće se 12. februara 2020. godine u Dorćol Platz-u od 17:00 časova.  Tada će nam se obratiti i naši partneri sa CLEVER Cities projekta iz Hamburga, Londona i Milana i podeliće sa nama svoja iskustva u primeni prirodom-inspirisanih rešenja u svojim gradovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *