REGIONALNA UbN MREŽA

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na svečano osnivanje Mreže Jugoistočne Evrope programa UrbanoPoPrirodiUrbanByNature South Eastern Europe Hub, u utorak, 17. maja od 12:00 časova u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

UrbanByNature (UbN) program je globalna inicijativa koja promoviše stručna znanja i iskustva na temu zelene infrastrukture  i prirodom-inspirisanih rešenja među donosiocima odluka i svim zainteresovanim stranama koje se bave razvojem i planiranjem gradova. Ovakve mreže već su osnovane u Brazilu, na Kavkazu, u Kini, Koreji, Španiji, Južnoj Americi, Škotskoj i Flandriji. 

U okviru projekta CLEVER Cities, Grad Beograda, CEUS, ICLEI ES i ICLEI WS okupili su gradove iz regiona, kao i brojne stručnjake iz različitih sektora, kako bi se stvorila platforma za razmenu znanja, iskustava i saradnju u oblasti zdravijeg i zelenijeg urbanog razvoja.

Biće nam veliko zadovoljstvo da nam se pridružite ovom prilikom i učestvujete u osnivanju ove važne mreže!

Nacrt Dnevnog reda događaja možete pogledati ovde:

Svečano osnivanje Mreže JIE UbN 17. maja biće praćeno Evropskim forumom urbanog šumarstva od 18. do 20. maja, kao i obilaskom budućeg Linijskog parka 18. maja od 14:30.

Događaj 17. maja biće organizovan kao hibridni. Za online učešće možete se registrovati i kasnije, putem ZOOM linka: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_BhR5tORHT0uznxlFMWgIpQ

Događaj će biti dvojezični, sa simultanim prevodom.

Ukoliko želite da saznate više o budućoj Mreži Jugoistočne Evrope programa UrbanoPoPrirodi, posetite sledeću internet stranicu: https://urbanbynature.eu/hub/south-eastern-europe.