JAVNA DISKUSIJA

U subotu, 5. juna od 11:00 časova organizovali smo JAVNU DISKUSIJU: prezentaciju Nacrta plana i razgovor sa građanima, u Dorćol Platzu, kao hibridni događaj.

Diskusija je počela uvodnim Panelom, sa nizom izlaganja predstavnika Grada Beograda, Urbanističkog zavoda, ali i građanskih inicijativa, ekoloških pokreta i akademije, nakon čega je usledio dijalog sa zainteresovanim građanima. Posebni gosti ovog događaja bili su nam i neki od autora idejnih rešenja za Linijski park, kao i stručni tim EuPOLIS projekta. Ceo snimak diskusije možete pogledati ovde:

Snimak Javne diskusije, 5. juna 2021. u Dorćol Platz-u (početak od minuta 01:45)

Prikazali smo analizu (ohrabrujućih) rezultata participacije u izradi ovog urbanističkog plana, kroz komentare sugrađana na mapi i navode teksta Nacrta, kao i kroz tabele sa uporednim prikazima, koje možete pogledati u nastavku:  

Mapu u boljoj rezoluciji u .pdf formatu možete preuzeti na dnu ove stranice

Pripremili smo preliminarni dokument sa sumiranim primedbama, koji je rezultat dosadašnjih konsultacija sa zainteresovanom stručnom i širom javnošću, ali i sopstvenih analiza, koji možete pogledati ovde:

Ukoliko imate primedbi na ovaj dokument, ukoliko mislite da neke sugestije treba pojasniti, dopuniti, preskočiti, ili sl. slobodno nas kontaktirajte email-om (info@ceus.rs) ili telefonski do ponedeljka uveče, 14. juna. U skladu sa vašim reakcijama, konačne primedbe ćemo predati Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u utorak, 15. juna (poslednjeg dana javnog uvida), u skladu sa zakonskom procedurom.

Takođe, ohrabrujemo sve zainteresovane da, ukoliko smatraju da je potrebno, primedbe podnesu i samostalno, i time steknu mogućnost da ih pred Komisijom za planove obrazlože na javnoj sednici, 1. jula u 8:00 časova u zgradi Gradske uprave, u Ulici kraljice Marije br. 1 (sala na 20. spratu).