Okrugli sto: Razvija(j)mo zelene gradove zajedno, 23.06.2023. od 10:30

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na okrugli sto “RAZVIJA(J)MO ZELENE GRADOVE ZAJEDNO”, koji će biti održan u petak, 23. juna 2023. od 10:30 do 14:30 časova u Aneksu Kule Nebojša, u Bulevaru vojvode Bojovića u Beogradu. Događaj organizuje CEUS u saradnji sa Programom UN za životnu sredinu. Ohrabrujemo Vas da aktivno učestvujete, i da doprinesete razgovoru i zaključcima ovog skupa.

Okrugli sto će se sastojati iz dve sesije:
I. Prirodom-inspirisana rešenja: okvir i praksa (dominantno sagledava perspektivu stručne javnosti i donosilaca odluka), i
II. Planiranje za budućnost: obrazovanje i saradnja (objašnjava važnost participacije i uključivanja mladih u realne procese razvoja gradova).

U okruglom stolu će učestvovati predstavnici različitih sektora: međunarodnih organizacija, centralne i lokalne uprave, javnih preduzeća, privatnih kompanija, akademije i udruženja, koji se aktivno bave zelenom infrastrukturom, adaptacijom na klimatske promene, uključivanjem javnosti u procese participativnog planiranja i edukacijom.

Nacrt Dnevnog reda ovog događaja možete pogledati ovde:

Ovim događajem najavićemo i aktivnosti koje će CEUS sprovoditi u narednom periodu kroz dva nova projekta: Prirodom-inspirisana rešenja za unapređenje kvaliteta vazduha u gradovima (uz finansijsku podršku UNEP-a) i Mreža za obrazovanje u oblasti prirodom-inspirisanih rešenja (uz finansijsku podršku programa Horizont Evropa).

Ove aktivnosti će, između ostalog, uticati na razvoj Strategije zelene infrastrukture grada Beograda, i nadamo se – mnoge druge važne razvojne procese.
 
Molimo Vas da svoje učešće na ovom događaju potvrdite registracijom na sledećem linku: https://forms.gle/SSkhkCsnFZrPqN5TA, a detaljan Dnevni red događaja poslaćemo registrovanim učesnicima pred događaj.

Projekat Prirodom-inspirisana rešenja za unapređenje kvaliteta vazduha u gradovima u regionima Zapadnog Balkana i Centralne Azije i povećanu otpornost na COVID-19 sprovodi Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu, u partnerstvu sa UN-Habitat-om i uz podršku Razvojnog fonda Ujedinjenih nacija. Projekat ima za cilj da unapredi kapacitet Srbije, Kirgistana i Tadžikistana da podrže zdrav život u urbanim sredinama i upravljanje kvalitetom vazduha kroz prirodom-inspirisana rešenja, istovremeno doprinoseći ekonomskom oporavku nakon pandemije.

Nadamo se susretu i razgovoru sa Vama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *